Hakkımızda

Bizim Caz

Bizim Caz sayfası, Beran Paçacı tarafından 2018 yılında hayata geçirilmeye başlanan Türkiye Caz Arşivi projesinin temel çıktısıdır. Yayın hayatına 20 Haziran 2024’te başlamıştır.

Levent Öget'in Açık Radyo'daki programlarında çeşitli alanlardan caz emekçileriyle sohbetlerini derlediği "Levent Öget ile Caz Etraflı Konuşmalar" kitabı ve Batu Akyol'un Türkiye'de Caz belgeselinin üzerine kaleme aldığı "Caz Çok Zor" kitabı bu projeye başlamasına fikir kaynakları oldular.

Beran Paçacı kafasında oluşan ilk fikri şöyle ifade ediyor: “Türkiye'de caz alanında nelerin eksik olduğunu görüyordum. Arşivcilik pek yapılmıyor(du), müzisyenlere/yazarlara gereken önem gösterilmiyor(du), insanlar arasında iletişim eksikliği var(dı), genel resmi görmek pek mümkün olmuyor(du). Bu nedenlerle elimi taşın altına koyup, bir yerden başlamak istedim.”

Beran Paçacı'nın gece gündüz 6 yıl süren özverili çalışmasının sonucunda kamuoyuyla paylaşılacak düzeyde bir veri toplanmış oldu. 2023 yılının sonlarında compumaster'ın projeye dahil olmasıyla birlikte yeni bir aşamaya geçildi. compumaster, 6 ay gibi kısa bir sürede bütün teknik aksaklıkların üzerinden başarıyla gelerek, veritabanı, kodlama, web sitesi oluşturma ve hatta tasarım işlerine de destek vererek projenin bu web sitesinde vücut bulmasını sağladı. Hem verilerin veritabanına esnek bir yapıda aktarımıyla, hem veri kalitesinin arttırılması için veri analiziyle, hem de web sitesinde binbir çeşit sihirbazlığı yapmasıyla dört dörtlük bir iş ve performans ortaya koyan compumaster olmasaydı, bu proje kesinlikle gerçekleşemezdi!

Projede danışman olarak veya başka şekillerde kimlerden destek aldığımızı Teşekkürler sayfasında listelemekteyiz.

Bu sanal platform, Türkiye'de caz müziği adına yapılan bütün etkinlikleri kapsamaya çalışmaktadır. Canlı bir organizma gibidir; gelişmeye açıktır! Eksikler, her geçen gün gönüllülerin önerileri ve katkılarıyla giderilmektedir.

Amacımız Türkiye'de caz müziğine ilgi duyan herkese rehber olacak kapsamlı bir kaynak oluşturmaktır. Hedef kitlemiz dinleyiciler, müzisyenler, organizatörler, menajerler, mekan işletmecileri, radyocular, eğitmenler, yazarlar ve araştırmacılardır.

BizimCaz web sitesinde aşağıdaki başlıklar altında kapsamlı içerikler sunulmaktadır:

  1. Konserler
  2. Müzisyenler
  3. Gruplar
  4. Albümler
  5. Mekanlar
  6. Festivaller
  7. Etkinlikler
  8. Makaleler
  9. Yazarlar
  10. Görsel Sanatçılar
  11. Eğitim (Üniversiteler, Diğer Eğitim Kurumları, Seminerler, Tezler, Caz Kampları)
  12. Radyo Programları (Radyocular, Radyo Kanalları)
  13. Radyo Programları Bölümleri (Çevrimiçi Bölüm Arşivi)
  14. Kitaplar
  15. Belgeseller
  16. Ödüller
  17. Raporlar

CAZ KONSERLERİ

Günümüzden geçmişe doğru ulaşabildiğimiz kadar caz konserinin bilgisini (Tarih, Saat, Mekan, Şehir, Festival, Konser İsmi, Sahne Alan Müzisyenler olarak) büyük bir özenle kaydederek sayfamızdan paylaşıyoruz.

Konser verilerine ulaşmak hiç kolay olmuyor, çünkü Türkiye'de arşiv oluşturma, tarihe not düşme mantığıyla genelde hareket edilmiyor. Peki bu kadar çok konserin verisini nasıl topluyoruz? Mekanların sosyal medya paylaşımlarını tarıyoruz, mekanların arşivlerini özel izinle gözden geçiriyoruz, eski gazetelerin kültür eklerinden faydalanıyoruz, 1996-2016 arasında basılan Jazz Dergisi sayılarındaki konser paylaşımlarını araştırıyoruz, müzisyenlerle irtibata geçerek onlardan bilgi alıyoruz. Ayrıca projemize destek olmak için dosya olarak paylaşan işletme sahipleri, festival organizatörleri ve diğer caz sevdalıları da oluyor. Bizim bu çalışmamız sayesinde, bazı mekanlar ve festival organizatörleri sadece konser ismi paylaşmanın yanında sahne alan müzisyenlerin tam listesini de sunmaya başladılar. Bu muazzam araştırmayı yaparken, başkalarını da motive edebiliyorsak, arşivciliğin gelişimine katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize!

"Konserler" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Yıl Filtresi: Belirli bir yılı seçerek, o yılın konserlerini listeleyebilirsiniz. (1956-2024)
  • Festival Filtresi: Belirli bir festivali seçerek, o festivalde yer alan bütün konserleri görebilirsiniz. Caz müziği olmayan konserler de gelebilir. Bunu nedeni caz konserlerinde başka müzik tarzlarına da yer verilmektedir. Bu arşiv çalışmasında tarihe kapsamlı bir şekilde not düşmüş oluyoruz.
  • Mekan Filtresi: Belirli bir mekanda gerçekleşen caz konserlerini listeleyebilirsiniz.
  • Şehir Filtresi: Belirli bir şehirde gerçekleşen caz konserlerini listeleyebilirsiniz.
  • Ülke Filtresi: Belirli bir ülkeden gelen yabancı müzisyen(ler)in caz konserlerini listeleyebilirsiniz.
  • Müzisyen Filtresi: Belirli bir müzisyeni yazarak, o müzisyenin caz konserlerini listeleyebilirsiniz.
CAZ MÜZİSYENLERİ

Türkiye’de caz müziği icra eden çoğunluğu yerli olmak üzere, bir süreliğine Türkiye’de yaşayan yabancı müzisyenleri de dahil ederek, kapsamlı bir liste oluşturmaya çalıştık. Türkiye’de sadece caz müziği icra ederek geçimini sağlamak çok zor. O nedenle caz müzisyenleri başka işlerde çalıştıkları gibi, bazen de başka müzik türlerine yönelebiliyorlar. Bu sayfada mümkün olduğunca caz müziğine sadık kalan, mümkün olduğunca çok caz konserlerinde yer alan müzisyenleri listelemeye çalışıyoruz. Ayrıca caz albümlerinde de yer almaları listeye almamızda ikinci kriter olabiliyor. Eğer gördüğünüz yanlışlar olursa bize iletebilirseniz, en kısa sürede gereken güncellemeyi yaparız.

"Müzisyenler" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Müzisyenin İsmine Göre A-Z ya da Z-A Sıralama: Müzisyenler harf sırasına göre listelenmektedir.
  • Cinsiyet Filtresi (Hepsi / Erkek / Kadın): Çeşitli araştırmalara konu olabilecek bir konu olduğu için cinsiyet filtresi özelliği konulmuştur. Böylece belirli bir enstrümanda kadın müzisyenlerin fazlalığı ya da azlığı gözlemlenebilecektir.
  • Enstrüman Filtresi (Hepsi / Piyano / Bas / Davul / Vokal / Gitar / Saksofon / Trompet / Trombon / Klarnet / Perküsyon / Diğerleri): Müzisyenleri ana enstrümanlarına göre filtreleyerek listeleyebilirsiniz.
CAZ GRUPLARI

Türkiye’deki caz konserlerinin verisini toplarken bu sırada oluşturulmuş caz gruplarına da yer vermeyi uygun bulduk. Bir Grup’a ait sayfada grubun aktiflik durumu, grup üyeleri, grubun tipi, grubun faaliyet yıları ve bulunduğu şehir bilgisi paylaşılmaktadır. Ayrıca grubun konserleri listelenmektedir. Grup üyelerinden Müzisyenler sayfasına da geçiş yapılabilmektedir.

"Gruplar" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Grubun İsmine Göre A-Z ya da Z-A Sıralama: Gruplar harf sırasına göre listelenmektedir.
  • Grup Tipi Filtresi (Hepsi / Duo / Trio / Quartet ve Fazlası / Big Band): Çok çeşitli caz grubu formları olabilmektedir. Buradaki filtre sayesinde farklı büyüklüklerdeki gruplar listelenebilmektedir.
CAZ ALBÜMLERİ

Beran Paçacı, Türkiye Caz Albümleri arşivini 2019'un sonlarında oluşturmaya başladı. Hedefi Türkiye'deki en kapsamlı caz albümleri listesini oluşturmaktı. Ama bunun yanında kaliteli bir iş ortaya koymak istiyordu; yani, albümler hakkında işe yarayabilecek en çok bilgiyi sunmalıydı. Albümde yer alan bütün müzisyenler ve enstrümanlarından tutun, albümdeki parçaların listesine, kayıt mühendislerinden tutun, bestecilerine ve söz yazarlarına kadar... 2020’nin başlarında Cazkolik sitesinin kurucusu ve genel editörü Feridun Ertaşkan ile yolu kesişti. 07.05.2020 tarihi itibariyle Cazkolik sitesinde Türk Caz Albümleri adında bir bölüm vardı ve orada sergilenen 145 albüm vardı. Beran Paçacı, o sayfanın editörlüğünü yapmaya başladı ve 3 sene içerisinde binden fazla albümün bilgisini sayfaya girdi. 2024 itibariyle ise albüm arşivini tutma çalışmasına Bizim Caz sayfası üzerinden devam etmektedir. <br/>Albümleri araştırıp bulmak, bilgilerini ayrıntılı bir şekilde kaydetmek, albüm kapağını edinmek ve sayfada sunmak takdir edersiniz ki çok emek isteyen bir iş. Bunun yanında, seçilecek albümlerin belirli kriter filtrelerinden geçmesi ve albüm arşivi için uygun olması da başlı başına bir iş. Bunlar için ciddi bir mesai harcanması gerekmektedir. Eğer gördüğünüz yanlışlar ya da eksikler olursa bize iletebilirseniz, en kısa sürede gereken incelemeyi ve güncellemeyi yapabiliriz.

Albümler sayfasında mümkün olduğunca kapsayıcı olmaya çalıştık. Türkiye’de doğan yani yerli müzisyenlerin yanı sıra, Türkiye’ye belirli bir süre yerleşmiş yabancı müzisyenlerin albümlerine de yer veriyoruz. Ayrıca farklı etnik kökenlerden gelen ya da yabancı müzisyenleri de kapsadığımızı göstermek için Türkiye Caz Albümleri şeklinde lanse ediyoruz. Caz müziğinin içindeki farklı tarzları/renkleri (Swing, Bebop, Hard Bop, Cool Jazz, Modern Jazz, Free Jazz, Fusion, Latin Jazz) bir arada sunarak arşivde zenginlik sağlamaktayız. Pek tabiki iyi örneklerin yanında, kötü örnekler de olacaktır. Sevilen, sevilmeyen denemeler vardır. Bunları eleme yapmadan sunuyoruz ki, araştırmacılar için mümkün olduğunca eksiksiz bir kaynak ortaya koyabilelim. Belki ileride bir filtre imkanı daha sağlarız ki, içeriğinde daha az caz barındıran ya da başka müzik türlerine daha çok yakınsayanları eleyelerek listeleme şansı sunarız; böylece daha sıkı bir caz içeriği de isteyenlerin karşısına gelmiş olur.

"Albümler" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Albümlerin İsmine Göre A-Z ya da Z-A Sıralama: Albümler harf sırasına göre listelenmektedir.
  • Albümlerin Yayın Yılına Göre Artan ya da Azalan Sıralama: Albümler yayın yıllarına göre sıralanarak listelenmektedir.
  • Albümün Sahibi Müzisyenlerin İsmine Göre A-Z ya da Z-A Sıralama: Albüm kim(ler)in adına çıktıysa, onların ismini harf sırasına koyarak listelenmektedir.
  • Albüm Tipi Filtresi (Hepsi / Albüm / EP / Single / Plak): Albümler piyasaya çıkarken eskiden 5-10 parça kadar oluyorlardı. Ama günümüzde Single ve 3-4 parça olarak EP şeklinde de piyasaya sürülmektedir. Bu filtre sayesinde bu farklı tipteki albümleri görebileceksiniz. Plak olarak sunulan albümleri merak edenleri de ayrıca düşündük.
  • Yıl Filtresi: Belirli bir yılda yayımlanmış albümleri listeleyebilirsiniz. (1959-2024)
CAZ MEKANLARI

Caz konserlerini ve özellikle caz festivallerini arşive eklerken bu etkinliklerin düzenlendiği mekanlar da ortaya çıkmış oldu. 900’ün üzerinde çok çeşitli mekanlar caz müziğine ev sahipliği yapmış, fakat bunlardan caz müziğine en çok odaklanan performans alanlarını listelememiz gerektiğinde temel kriterimiz caz müziğine programlarında verdikleri önem ve caz konserlerinin düzenli olarak gerçekleşmesi oldu.

"Mekanlar" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Mekanların İsmine Göre A-Z ya da Z-A Sıralama: Mekanlar harf sırasına göre listelenmektedir.
  • Mekanları Konser Sayısına Göre Artan ya da Azalan Sıralama: Mekanlar caz konser sayılarına göre sıralanarak listelenmektedir.
  • Şehir Filtresi (Hepsi / İstanbul / Ankara / İzmir / Antalya / Eskişehir / Kırklareli / Muğla): Sadece seçilen şehirdeki caz performans mekanları listelenmektedir.
  • Mekan Durumu Filtresi (Hepsi / Açık / Kapalı): Sadece kapanmış mekanlar ya da sadece açık mekanlar bu filtre sayesinde listelenmektedir.

"Mekan" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Mekan İsmi
  • Durumu: Açık / Kapalı / Artık Caz Parformansların Ev Sahipliği Yapmıyor
  • Tipi: Caz Kulübü / Konser Salonu / Kültür/Sanat Merkezi / Sanat Galerisi / vb.
  • Şehir: İstanbul / Ankara / İzmir / Antalya / Eskişehir / Kırklareli / Muğla
  • Kuruluş Tarihi: Mekanın açıldığı tarih gg/aa/yyyy formatında paylaşılmaktadır.
  • Kapasitesi
  • Sahibi
  • Adresi
  • Telefonu
  • Web Sayfası
  • Facebook Sayfası
  • Instagram Sayfası
CAZ FESTİVALLERİ

Türkiye’de 5-6 tane köklü caz festivali var. Onların yanında gelecek vaat eden, sürdürülebilir hale getirilmiş daha genç caz festivalleri de var. Ama ne yazık ki devam ettirilememiş çok fazla caz festivali de var. Bu bölümde şu ana kadar yapılmış ve yapılacak tüm caz festivallerinin bilgisini toplamaya çalışıyoruz. Festival durumunu (Aktif, Sonlandı), kaçıncı kere düzenlendiği, başlangıç yılı, bitiş yılı (sonlandıysa), düzenlenme zamanı (hangi ayda/aylarda düzenlendiği), düzenlendiği şehir/belde, düzenleyen kişi/kuruluş, organizatör kişi/kuruluş, katkı sunan kuruluş(lar), ana sponsorlar, üye olduğu caz ağı (European Jazz Network, Türkiye Caz Ağı, vb.), festival ağ sayfası bağlantısı, festival hakkında kısa tanıtım yazısı paylaşılmaktadır.

"Festivaller" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Festival Durumu Filtresi (Aktif / Sonlanan): Festivaller açık olma durumlarına göre filtrelenerek, istenilen durumdakiler listelenmektedir.

"Festival" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Festival İsmi
  • Festival Tipi (Caz Festivali, Konser Serisi, Müzik Festivali, vb.)
  • Durumu (Aktif / Sonlandı)
  • Başlangıç Yılı
  • Bitiş Yılı (Sonlandıysa)
  • Düzenlenme Zamanı (Hangi ayda/aylarda düzenlendiği)
  • Şehir
  • Düzenleyen
  • Organizatör
  • Ana Sponsor
  • Üye Olduğu Caz Ağı
  • Web Sitesi
CAZ ETKİNLİKLERİ

Özellikle festivallerin bir parçası olarak gerçekleşen çok çeşitli caz müziğiyle alakalı etkinlikler bu sayfada listelenmektedir.

"Etkinlikler" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Etkinlik Tipi Filtresi (Hepsi / Söyleşi / Panel / Dinleti / Film Gösterimi / Ödül Töreni / Plaket Töreni / Fotoğraf Sergisi / Afiş Tasarımı Sergisi / Resim Sergisi / Dans / Meditasyon / Ses Terapisi / Beden Müziği / Fotoğraf Atölyesi): Belirli bir etkinlik tipi seçilerek sadece onların listelenmesi sağlanır.
  • Şehir Filtresi (Hepsi / İstanbul / Ankara / İzmir / Afyonkarahisar / Antalya / Balıkesir / Çanakkale / Eskişehir / Muğla / Nevşehir): Sadece seçilen şehirdeki caz etkinlikleri listelenmektedir.

"Etkinlik" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Etkinlik Adı
  • Mekan/Platform
  • Tarih ve Saat
  • Etkinlik Konusu
  • Hazırlayan Sunan
  • Festival
  • Şehir
  • Belde
  • Düzenleyen
  • Organizatör
  • Katkı Sunan
  • Sponsorlar
  • Bağlantı
  • Etiketler
CAZ MAKALELERİ

Çeşitli mecralardan sunulmuş ya da hala sunulmaya devam eden makalelerin listesi sunulmaktadır. Bağlantıya tıklayarak, o makalenin sayfasına ulaşılmaktadır. Eğer basılı yayın ise, ne yazık ki makaleye ulaşma imkanı yoktur. <br/>"Makaleler" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Arama: Yazı başlığı ve etiketlerinde arama seçeneği sunulmaktadır.
  • Yayın Ortamı Filtresi (Hepsi / Cazkolik (Web) / Dark Blue Notes (Web) / Jazz Dergisi (Basılı) / Jazz Dergisi (Web) / Loft Caz Kültür Gazetesi (Basılı)): Belirli bir yayın ortamı seçilerek sadece ona ait makaleler listelebilmektedir.
CAZ YAZARLARI

Caz müziği özelinde çeşitli medya ortamlarında düzenli olarak yazı yazmış ya da şu an yazan yazarlarımız var. Basılı yayın olarak Jazz Dergisi (1996-2016 arasında 3 ayda bir yayımlanan), web tabanlı Jazz Dergisi, web tabanlı Dark Blue Notes, web tabanlı Cazkolik, basılı yayın olarak Loft Caz Kültür Gazetesi ve caz haberleri arada bir sunan diğer medyalarda makaleler sunuyorlar.

"Yazarlar" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Yazar İsmi ve Yazar Olduğu Medyalar listelenmektedir.
  • Detay sayfada ise yazar hakkında daha detaylı bilgi sunulmaktadır.
  • İleride yazarın profil fotoğrafı da sunulacaktır.
CAZ GÖRSEL SANATÇILARI

Türkiye’de gerçekleşen caz etkinliklerindeki özel anları ölümsüzleştiren yerli fotoğraf sanatçılarımız var. Onların da caz müziğinin tanıtımında emekleri büyük. Özellikle konserlerde çektikleri fotoğraflarla o günleri tekrar hatırlayabiliyoruz. Tarihi bir belge oluşturmuş oluyorlar.

Fotoğrafçılar dışında ressamlara ve heykeltraşlara da bu sayfada yer verilmektedir. Caz müziğiyle ilgili eserler ortaya koyan başka sanatçılar da tanıyorsanız, bize haber verirseniz, sayfada memnuniyetle yer verebiliriz.

"Görsel Sanatçılar" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Caz müziğiyle alakalı eserler ortaya koyan fotoğrafçılar, ressamlar ve heykeltraşlar profil fotoğraflarıyla birlikte alfabetik sırada listelenmektedir.
  • Detay sayfasına gidildiğinde sanatçı hakkında bilgi, sosyal medya hesapları ve eserlerinden çeşitli örnekler sergilenmektedir.
CAZ EĞİTİMİ

Caz üzerine eğitim konusu 4 başlık altında toplanmıştır:

  • Eğitim Kurumları ve Akademisyenler
  • Akademik Tezler
  • Seminerler
  • Caz Kampı

"Eğitim" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Sayfa Filtresi: 4 farklı sayfada (Eğitim Kurumları ve Akademisyenler, Seminerler, Akademik Tezler, Caz Kampı) içerik sunulmaktadır.
  • Eğitim Kurumları ve Akademisyenler: Caz eğitimi sunan kurumlardaki akademisyenler çeşitli bilgilerle birlikte listelenmektedir.
  • Seminerler: Özellikle festivallerde sunulan seminerler ve atölyeler listelenmektedir.
  • Akademik Tezler: Üniversitelerin yüksek lisans ve doktora bölümlerinde öğrencilerin hazırladığı caz müziğiyle ilgili tezler detaylarıyla birlikte sunulmaktadır. İndirme imkanı da vardır.
  • Caz Kampları: Her sene düzenlenen caz kampında caz müzisyenleri gençlerle birlikte atölye çalışması yaparak, onların gelişimine katkıda bulunmaktadır.
CAZ RADYO PROGRAMLARI LİSTESİ

Bu sayfada caz radyo programlarına yer veriyoruz. Şu an için listede yer alan radyo istasyonları, caz radyo programı sayılarına göre azalan sırada, TRT Radyo 3, Joy Jazz Radio, Radyo Cazkolik, Açık Radyo, NTV Radyo, İTÜ Radyosu, Radyo ODTÜ, Vestel PSM Radyo, Borusan Klasik, ODTÜ Caz Spotify Podcast, İş Sanat Spotify Podcast ve Radyo Gerçek’tir.

"Radyo Programları" sayfasında nasıl bir deneyim sunuyoruz?

  • Radyo İstasyonu Filtresi: Belirli bir radyo istasyonu seçilerek, sadece o radyoda yer alan caz programları listelenmektedir.

"Radyo Programı" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Radyo İstasyonu
  • Program Adı
  • Hazırlayan / Sunan
  • Durumu
  • Yayın Yılları
  • Günü
  • Yayın Saati
  • Konusu
RADYO PROGRAMLARI BÖLÜMLERİ

Önceden yayımlanmış bazı caz radyo programları internetten daha sonra dinlenebilmektedir. Bu sayfada farklı radyo platformlarından bu caz radyo programlarından seçkiler sunulmaktadır.

"Radyo Programı Bölümleri" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Bağlantı
  • Tarih
  • Radyo Platformu
  • Hazırlayan/Sunan
  • Radyo Programı
  • Program Başlığı
  • Program Şekli
CAZ KİTAPLARI

Bu sayfada Türkçe caz kitapları ve yabancı caz kitaplarının Türkçe çevirileri listelenmektedir.

"Kitap" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Kitap İsmi
  • Yazar
  • Yayınevi
  • Tipi
  • Sayfa Sayısı
  • Hakkında
CAZ BELGESELLERİ

Türkiye’deki yönetmenlerin çekmiş olduğu caz müziğiyle ilgili belgesellere yer verilmektedir.

"Belgesel" detay sayfasında sırasıyla aşağıdaki bilgiler edinildiği kadarıyla paylaşılmaktadır:

  • Belgesel İsmi
  • Yönetmen
  • Yapım Yılı
  • Süresi (dk)
  • Türü
  • Hakkında
  • Yer Alan Müzisyenler
  • Yer Alan Diğer Kişiler
  • IMDB Bağlantısı
CAZ ÖDÜLLERİ

Bu sayfada çeşitli kurumların ve mekanların sunduğu caz müziğiyle ilgili ödüller ayrı ayrı sayfalarda yıllara göre listelenmektedir.

  • İstanbul Caz Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü
  • İKSV Genç Caz
  • Nardis Genç Caz Vokal Yarışması
  • JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması
RAPORLAR

Bu sayfada çeşitli istatistik içeren raporlar sunulmaktadır.

  • Türkiye'den Caz Albümleri Sayıları (2001-2024)
  • İstanbul Caz Performans Mekanlarının Caz Konser Sayıları (2015-2024)
  • Ankara Caz Performans Mekanlarının Caz Konser Sayıları (2015-2024)
Bizimle iletişime geçin